بوستر پمپ چیست و چه اجزایی دارد

بوستر پمپ چیست و چه اجزایی دارد

بوستر پمپ موضوعی است که در این مقاله قصد داریم به صورت مفصل درباره آن توضیح دهیم. تا به حال در مورد پمپ زیاد شنیده ایم. ولی خیلی ها با اصطلاح بوستر پمپ آشنا نیستند. در ابتدا باید بدانید که پمپ با بوستر پمپ تفاوت دارد. بوستر پمپ آبرسانی به مجموعه از پمپ ها ( حداقل دو دستگاه ) به همراه تابلو برق و سایر اجزا می باشد که باعث تامین فشار یکنواخت می شود گفته میشود.

از بوستر پمپ در ساختمان های مسکونی با طبقات زیاد, سیستم اطفاء حریق ساختمان و سایر مصارف که نیاز به فشار آب بالا دارد (ساختمان های تجاری – بیمارستان – کشاورزی..) استفاده میشود. در این مقاله قصد داریم به بررسی بوستر پمپ آبرسانی خانگی و آتش نشانی و اجزای آن به همراه کاربردهای آن در مصارف مختلف بپردازیم. همچنین مدل های با کیفیت بوستر پمپ را نیز به شما عزیزان معرفی خواهیم کرد.

قیمت بوستر پمپ

فروشگاه پویاموتور ارائه دهنده بهترین قیمت بوستر پمپ های خانگی, آتش نشانی و بوستر پمپ های آبرسانی است. برای مشاوره خرید و دریافت لیست قیمت بوستر پمپ های خانگی و سایر مصارف با ما در تماس باشید. بوستر پمپ های ارائه شده توسط پویاموتور دارای ویژگی های زیر هستند:

  • موتور این نوع بوستر پمپ های از نوع موتوژن یا جمکو است
  • پمپ مورد استفاده در بوستر پمپ های آبرسانی خانگی و آتش نشانی از برند پمپیران است

خرید بوستر پمپ

شرکت پویاموتور سپاهان ارائه دهنده برندهای برتر بوستر پمپ آرسانی خانگی و آتش نشانی از جمله برند ایرانی پمپیران می باشد. ما به مشتریان خود متناسب با نیاز آنها بهترین بوستر پمپ را پیشنهاد میکنیم. همچنین پویاموتور با تجربه نصب انواع بوستر پمپ دور ثابت و متغیر آبرسانی در مصارف گوناگون ارائه دهنده خدمات نصب بوستر پمپ در محل نیز می باشد. برخی محصولات بوستر پمپ پویاموتور شامل موارد زیر می باشد.

بوستر پمپ چیست؟

به تعدادی پمپ که به صورت موازی کنار هم وصل شده اند اصطلاحا بوستر پمپ گفته میشود. مهمترین ویژگی بوستر پمپ دارا بودن سیستم تنظیم فشار آب می باشد. مثلا در مواردی که فشار آب بالا یا پایین میشود بوستر پمپ فشار آب را در حد مطلوبی تنظیم مینماید. فشار ناگهانی و زیاد آب میتواند به تاسیسات ساختمان آسیب برساند. 

در ساختمان های مسکونی فشار آب دارای بالا و پایین شدن های زیادی است. در صورتی که فشار آب بیش از حد بالا رود این فشار زیاد به لوله ها آسیب میزند. اگر فشار آب پایین باشد نیز دچار قطعی آب در ساختمان میشویم. کاربرد بوستر پمپ در ساختمان حفظ فشار آب در یک حد ثابت می باشد. 

بوستر پمپ های آبرسانی پویاموتور به دلیل استفاده از برندهای برتر در موتور و پمپ بوستر پمپ دارای کارایی و ماندگاری بالایی در آبرسانی هستند. این نوع از بوستر پمپ ها را با توجه به نیاز خود در مصارف خانگی و همچنین در مصارف آبرسانی و آتش نشانی میتوانید به کار گیرید.

کاربردهای بوستر پمپ

بوستر پمپ‌ها در صنایع و همینطور در استفاده‌های شهری کاربرد‌های فراوان دارند که میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

  • تامین فشار آب در ساختمان ها با تعداد طبقات و واحد های زیاد
  • تامین فشار آب در بیمارستان ها و استادیوم های ورزشی
  • بوستر پمپ اطفا حریق قابل استفاده در آتشنشانی
  • استفاده در مراکز تجاری
  • مصارف کشاورزی و آبیاری گلخانه ها
  • سیستم کشت صنعتی
  • آبیاری قطره‌ای و باران‌های مصنوعی در سیستم کشاورزی
  • آبیاری مزارع بزرگ
  • آبرسانی ساختمان‌ها, مجتمع‌های مسکونی, شهر و شهرک‌ها, بیمارستان و فرودگاه‌ها
  • سیستم‌های آتش‌نشانی و اطفا حریق
  • آبرسانی مراکز صنعتی, کارخانه‌ها و هتل‌ها

تفاوت پمپ و بوستر پمپ

در مواردی که نیاز به فشار آب بالا باشد از پمپ آب استفاده می شود. در برخی از موارد استفاده از یک پمپ کافی نیست و نیاز است که از چندین پمپ به صورت موازی در کنار هم استفاده کنیم.اصطلاحاً به این چیدمان موازی چند پمپ کنار هم بوستر پمپ گفته می‌شود.

پمپ‌های آب در سیستم‌های پمپاژ ثابت استفاده می‌شوند. از مشکلات استفاده از پمپ ها این است که پمپ ها دارای دور ثابت هستند و امکان کنترل دور موتور پمپ ها وجود ندارد. این دور ثابت باعث آسیب رساندن به پمپ ها و لوله ها در ساختمان میگردد. همچنین احتمال نرسیدن آب به قسمتی از واحد های ساختمان نیز وجود دارد. برای حل این مشکل از بوستر پمپ استفاده میشود. 

بوستر پمپ با کنترل دور موتور الکتروموتور همیشه فشار آبی یکنواخت را در ساختمان فراهم میکند. بوستر پمپ آبرسانی متشکل از چند الکتروموتور میباشد که به صورت موازی به هم متصل هستند و قابلیت تنظیم فشار آب پمپاژ شده را دارد.

در بوستر پمپ‌ها برای جلوگیری از صدمات توسط ضربات الکتریکی یا مکانیکی در هنگام استارت از اینورتر (inverter) استفاده میشود.

استفاده از اینورتر باعث میشود تا الکتروموتور به آرامی شروع به کار کند و دور موتور و قدرت آن به مرور زمان افزایش پیدا کند. در صورتی که پمپ به حداکثر توان کارکرد خود برسد و فشار و حجم آب مورد نیاز تأمین نشود, پمپ دوم به صورت اتوماتیک وارد جریان شبکه میشود.

اجزای بوستر پمپ

در صنعت و مصارف شهری از بوستر پمپ های آبرسانی به منظور افزایش و یا حفظ فشار آب استفاده میشود. در مکانهایی که فشار آب کم یا ضعیف میشود و یا فشار آب ناپایدار است میتوان از بوستر پمپ‌های آبرسانی استفاده کرد. الگوی کاری این سیستم بدین صورت است که زمانی که فشار آب نرمال میباشد بوستر پمپ آبرسانی در حالت آماده باش میباشد و دخالتی در کار سیستم پمپاژ ثابت ندارد. زمانی که در شبکه آب درخواست بالا میرود بوستر پمپ وارد مدار شده و فشار آب را تنظیم میکند. بوستر پمپ آبرسانی, سر راه پمپ‌های آب قرار میگیرد و تقویت کننده‌ی پمپ‌های آب است.

اجزای بوستر پمپ

 اولین اجزای بوستر پمپ الکتروموتور می باشد که برای به حرکت درآوردن پروانه از آن استفاده می شود. مهمترین اجزای بوستر پمپ، پمپ آب است که وظیفه گردش و جریان آب در بوستر پمپ را به عهده دارد. سایر اجزای بوسترپمپ شامل بخش مکش و دهش و تابلو برق و ….می باشد. مهمترین اجزای بوستر پمپ، پمپ آب است که وظیفه گردش و جریان آب در بوستر پمپ را به عهده دارد.

به صورت دقیق تر بوستر پمپ از اجزای زیر تشکیل شده است:

  1. مجموعه ای از پمپ ها. (حداقل دو پمپ).
  2. تابلو فرمان.(کنتر بار – کنتر فاز – کنتر سطح مایعات -انواع کنتاکتر – اینورتر – سافت استارتر – plc)
  3. شیرآلات.
  4. شیر فلکه های ورودی و خروجی.
  5. شیر یک طرفه.
  6. صافی.
  7. کلکتورهای ورودی و خروجی.
  8. لرزه گیرها.
  9. منابع تحت فشار.
  10. پرشر سوییچ.
  11. درجه فشار سنج.

راهنمای انتخاب بوستر پمپ

پارامتر های فشار و دبی و فضای در دسترس در انتخاب بوستر پمپ مهم می باشد. در ساخت بوستر پمپ از انواع برندهای ایرانی و خارجی استفاده شده است. 

در انتخاب بوستر پمپ آبرسانی بهتر از پمپ های بدنه و پروانه استیل یا پلاستیک فشرده استفاده شود. 

بوستر پمپ آتش نشانی

نصب سیستم اطفا حریق در سالهای اخیر از از ملزومات هر ساختمان به حساب می آید.از آنجایی که سیستم اطفا حریق به فشار آب بالا نیاز دارد از بوستر پمپ آتش نشانی برای همین منظور در ساختمان ها استفاده میشود. همچنین با توجه به جدول زیر میتوانید مدل دلخواه خود را انتخاب نمایید.

معنی لغوی بوستر پمپ, تقویت کننده می باشد. همانطور که از نام آن پیداست از بوستر پمپ آتش نشانی در مصارف آتش نشانی و سیستم های اطفا حریق استفاده میشود.

نحوه اتصال بوستر پمپ آتش نشانی اتصال پمپ ها به صورت موازی می باشد. این پمپ ها از طریق یک تابلو فرمان هوشمند کنترل میگردند. از بوستر پمپ های آتش نشانی هم در واحد های مسکونی و هم در مصارف صنعتی استفاده میگردد. در صورت بروز حادثه و آتش سوزی فشار آب معمولی شهری توانایی خاموش کردن آتش را ندارد. به همین دلیل بوستر پمپ های اتش نشانی آب را با فشار هدایت میکنند و برای اطفا حریق کاربرد فراوان دارند. در برخی موارد قبل از بوستر پمپ منابع و مخزن آب تعبیه میگردد.

بوستر پمپ های آتش نشانی در انواع دور ثابت و دور متغیر وجود دارند. 

راهنمای انتخاب بوستر پمپ آتش نشانی

دیزل پمپ و کاربرد آن در سیستم پمپ آتش نشانی

دیزل پمپ به پمپ هایی گفته میشود که از پمپ به همراه دستگاه دیزل تشکیل شده باشد. دیزل پمپ دارای فشار و آبدهی برابر با پمپ اصلی می باشد. در سیستم هایی که احتمال قطعی برق دارند باید حتما در آن سیستم از دیزل پمپ استفاده شود. در این حالت در موارد قطعی برق دیزل پمپ وارد مدار میگردد. 

بوستر پمپ آبرسانی

بوستر پمپ‌ها از پرکاربردترین نوع پمپ‌ها میباشند. انواع بوسترپمپ‌ها در تامین آب شرب مراکز تفریحی و ورزشی, مراکز تجاری, اداری و همینطور در مصارف کشاورزی با سیستم‌های کشت صنعتی کاربرد فراوان دارد. همینطور در سیستم‌های اطفا حریق نیز این پمپ‌ها را تحت عنوان بوستر پمپ آتش نشانی و یا بوستر پمپ آبرسانی میشناسند که کاربرد فراوانی دارند.

بوستر پمپ های آبرسانی در موارد زیر کاربرد فراوان دارند:

  1. انواع صنایع.
  2. کارخانجات.
  3. ساختمان های مسکونی و برج ها.
  4. مساجد و مدارس.
  5. انواع پروژه های آبرسانی مانند گلخانه ها و سیستم های تحت فشار.

بوستر پمپ های آبرسانی دور متغیر در مقایسه با الکتروپمپ های دور ثابت دارای مزایای زیر می باشند:

  • ثابت بودن فشار آب.
  • کاهش ضربه های کله قوچی.
  • کاهش استهلاک پمپ ها.
  • کاهش سر و صدای ناشی از روشن و خاموش شدن پمپ ها.
  • کاهش هزینه نگهداری سیستم پمپاژ آب.

بوستر پمپ آبرسانی چیست؟

بوستر پمپ آبرسانی از تجهیزات پرکاربرد در صنعت, مصارف شهری و خانگی محسوب میشود. کلمه بوستر (booster) به معنای تقویت کننده میباشد. این سیستم‌ها از یک یا چند الکتروموتور که به صورت موازی به جعبه تابلو فرمان هوشمند متصل شده اند, هدایت و کنترل میشود.

وظیفه این سیستم‌ها تنظیم و تثبیت فشار آب برای یکنواخت شدن آن در یک دبی جریان مشخص و بدون محدودیت در اندازه مصرف آب میباشد. بدین ترتیب که به هنگام اوج نوسان, فشار آب تنظیم شده و وارد سیستم آبرسانی میشود.

این کار با استفاده ار الکترموتور‌های نصب شده در سیستم و تغییر در تعداد دور آنها انجام میشود. با توجه به این نکته که میزان آب مصرفی معمولاً متغیر میباشد و از هیچ الگوی خاصی پیروی نمیکند, در سیستم‌های پمپاژ ثابت از بوستر پمپ استفاده میشود.

سیستم‌های پمپاژ ثابت که از تعداد مشخصی الکتروپمپ تشکیل شده‌اند و وظیفه دارند مقدار ثابتی آب را پمپاژ کنند, با تغییر فشار آب احتمال آسیب دیدگی به این پمپ‌ها زیاد است. لذا برای رفع این مسئله و جلوگیری از آسیب وارد شدن به لوله‌های آب, شیر‌آلات و قطعی آب در برخی نقاط شهر, باید این تغییر فشار را کنترل کرد.

برای این منظور از بوستر پمپ که وظیفه تنظیم فشار آب را بر عهده دارد استفاده میشود. همینطور اگر آب شهری نتواند آب را تا بالاترین طبقه یک ساختمان پمپاژ کند نیز از بوستر پمپ آبرسانی استفاده میکنیم.

به طور کلی بوستر پمپ‌های آبرسانی به دو دسته کلی تقسیم میشوند که بدلیل استفاده زیاد در مصارف شهری و خانگی به بوستر پمپ خانگی معروف هستند.

  • بوستر پمپ‌‌های آبرسانی با دور متغیر.
  • بوستر پمپ آبرسانی با دور ثابت.

بوستر پمپ آبرسانی با دور متغیر

با توجه به پیشرفت تکنولوژی و استفاده از فناوری روز در بوستر پمپ‌های دور متغیر, سرعت گردش پمپ در این پمپ‌ها با استفاده از اینورترها و تابلو فرمان بوستر پمپ دور متغیر تنظیم میشوند.
از جمله معایب پمپ‌ها استارت آنی آنها میباشد که باعث کاهش عمر مفید دستگاه شده و افزایش لرزش در پمپ را ناشی میشود.
اما در بوستر پمپ آبرسانی دور متغیر به دلیل استفاده از سیستم راه اندازی نرم الکتروپمپ این مسئله حل شده.
از نظر شکل ظاهری, بوستر‌پمپ‌های دور متغیر شبیه بوستر پمپ‌های دور ثابت می باشد. فقط تغییرات در تابلو برق ایجاد شده است.
لازم به ذکر است که در سیستم کنترل مجموعه بوستر پمپ آبرسانی دور متغیر, مدار فرمان بوستر پمپ و نقشه تابلو برق بوستر پمپ از مهم‌ترین بخش این مجموعه میباشد.
بوستر پمپ‌های آبرسان با دور متغیر دارای سیستم درایو فرکانس متغیر یا همون VDF میباشند که قادر هستند سرعت دورانی پمپ را با توجه به هد و دبی مورد نیاز تغییر دهند.
همچنین دستگاه اینورتر دارای قابلیت برنامه نویسی نیز میباشد که میتوان برنامه‌ای متناسب با شرایط و نیاز‌ها تعریف کرد.
استفاده از اینورتر باعث کاهش مصرف برق و هزینه‌های نگهداری و استهلاک پمپ میشود.
حذف ضربات هیدرولیکی و ثابت ماندن فشار نیز از نقاط مثبت این سیستم میباشد.
گفتنی است که هزینه تهیه این سیستم نسبت به سیستم دور ثابت بالاتر است ولی در طول زمان با هزینه‌های مربوط به نگهداری و مصرف برق, از سیستم دور ثابت به صرفه تر میباشد.

بوستر پمپ آبرسانی با دور ثابت

در بوستر پمپ‌های آبرسانی دور ثابت یک سوییچ فشار تعبیه شده که به پمپ‌ها به صورت نوبتی فرمان میدهد تا بر حسب نیاز آب لوله‌ها را در خطوط لوله تأمین کند.
در این نوع سیستم بوستر پمپ, هر پمپ با دیگری 0.5 بار اختلاف فشار دارد تا فشار و دبی مدار بوستر پمپ در بهترین حالت خود تأمین شود.
در این مدل بوستر پمپ‌ها با استفاده از پرشر سوییچ‌های نصب شده, امکان فرمان نوبتی پمپ‌ها بر اساس نیاز موجود که هر کدام از خطوط لوله ‌ها نیاز دارند تآمین میشود.

مزایای بوستر پمپ دور متغیر با دور ثابت

  • شاخصه‌ی اصلی بوستر پمپ‌های دور متغیر ثابت بودن کامل فشار سیستم میباشد.
  • به دلیل اینکه بوستر پمپ دور متغیر از منبع دیافراگمی استفاده نمیکند فضای اشغال شده در موتور‌خانه بسیار کم میشود.
  • کاهش استهلاک در کوپلینگ‌ها و قطعات متحرک در الکتروپمپ‌ها.
  • افزایش عمر مفید بوستر پمپ و اجزا تشکیل دهنده آن.
  • همچنین هزینه‌های برق مصرفی را تا ۳۰٪ کاهش میدهد که این امر به دلیل تناسب بین شدت جریان برق مصرفی با دور الکتروموتور و همچنین حذف جریان راه اندازی در مقایسه با بوستر پمپ‌های دور ثابت میباشد. بوستر پمپ‌های دور ثابت به هنگام روشن شدن آنی الکتروپمپ جریان کشی زیادی دارند.
  • دارای سیستم حفاظتی یکپارچه و ایمن.

بوستر پمپ خانگی

بوستر پمپ خانگی غالبا کوچک است و از پمپ های 3 اسبی استفاده میکنند. این بوستر پمپ ها از منبع تحت فشار حداکثر 60 لیتری استفاده میکنند. از این نوع بوستر پمپ ها معمولا برای آب رسانی آپارتمان هایی با حداکثر 30 واحد استفاده می شود. بوستر پمپ های خانگی برای ساختمان های مسکونی میتواند از یک یا چند پمپ موازی تشکیل شده باشد.

بوستر پمپ خانگی از دو نوع دور ثابت و دور متغیر استفاده میکند. در ظرفیت های پایین از بوستر پمپ دور ثابت و تک فاز یا سه فاز استفاده میشود. بوستر پمپ دور متغیر نیازمند برق سه فاز است.

نکات مهم در انتخاب و خرید بوستر پمپ خانگی مناسب

قبل از خرید بوستر پمپ خانگی نیاز سنجی بسیار مهم است. در ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که بوستر پمپ خانگی نیازتان را برآورده میکند. پس از آن انتخاب بوستر پمپ خانگی بر اساس پارامترهای تعداد واحد ها, متراژ و میزان استفاده واحد امکان پذیر است. قبل از خرید از عدم وجود مشکل در لوله ها و دریچه ها مطمئن شوید.

نصب بوستر پمپ خانگی

نصب بوستر پمپ خانگی سخت تر از نصب پمپ آب خانگی می باشد. به همین دلیل برای نصب از افراد متخصص بهره بگیرید. موارد زیر در نصب مناسب بوستر پمپ خانگی باید رعایت گردد:

  • اتصال مناسب برق شهری به ورودی تابلو فرمان بوستر پمپ.
  • انتخاب نحوه اتصال ستاره یا مثلث یا ستاره مثلث به درون ترمینال.
  • تنظیم فشار مناسب برای بوستر پمپ.
  • تنظیم کردن برد بوستر پمپ.
  • انتخاب ارتفاع مناسب مخزن آب نسبت به بوستر پمپ.

جاکی پمپ یا پمپ پیشران چیست؟

جوکی پمپ به پمپی گفته میشود که فشاری معادل با پمپ های اصلی ولی دبی کمتر از سایر پمپ ها دارد. در مدل های بوستر پمپ دور ثابت از پمپ جوکی برای کاهش میزان مصرف برق استفاده میشود. همچنین برای کاهش سر و صدای ناشی از روشن و خاموش شدن پمپ اصلی از جاکی پمپ استفاده میشود. 

پمپ‌های آتش نشانی در هنگام شروع کار انرژی زیادی را صرف میکنند و به همین دلیل با توجه به استارت‌های زیادی که در طی مرور زمان میزنند مستهلک میشوند.
برای بهبود در عملکرد پمپ‌های آتش نشانی از الکتروپمپ‌های کوچکتر ولی با فشاری برابر با پمپ اصلی و دبی کمتر استفاده میشود.
این پمپ‌های کوچک در صورتی که در مدار نشتی وجود داشته باشد و مصرف بسیار کم شود وارد مدار می شوند و زمانی که دبی بیشتری مورد نیاز باشد پمپ آتش نشانی اصلی وارد کار میشود.
به این پمپ‌های کوچک پمپ کمکی, پمپ یدکی, جاکی پمپ یا جوکی پمپ (Jockey Pump) گفته میشود.

شرکت پویاموتور سپاهان نمایندگی انواع برندهای برتر الکتروموتور, پمپ آب و محصولات لورچ را در اختیار دارد.

نکات نگهداری بوستر پمپ

برای نگهداری بوستر پمپ موارد زیر را رعایت نمایید:

  • در محیط‌ هایی که خطر وقوع انفجار یا آتش سوزی وجود دارد نصب این پمپ‌ها اصولی نیست
  • دمای محیط نگهداری پمپ که پمپ خانه نیز نامیده میشود باید بالای ۴ درجه سانتیگراد باشد و در صورتی که از پمپ‌های دیزلی استفاده می‌شود حداقل دما باید ۱۴ درجه سانتی گراد باشد
  • فضای موتور‌خانه باید کاملاً خشک و عاری از نم و شبنم باشد
  • همچنین بهره‌مندی از روشنایی مناسب نیز امری ضروری است
  • در پمپ‌ خانه‌هایی که از موتور دیزلی در آن‌ها استفاده شده باشد لازم است سیستم تهویه نیز وجود داشته باشد تا اکسیژن مورد نیاز برای افراد و موتورخانه فراهم گردد
  • اگر اکسیژن موجود در محیط کمتر از حد نیاز باشد راندمان کاری پمپ‌های دیزلی پایین می آید

پویاموتور ارائه دهنده بهترین بوستر پمپ

پویاموتور برای تامین فشار آب در مصارف مسکونی و صنعتی بهترین بوستر پمپ ها را ارائه می دهد. پویاموتور انواع بوستر پمپ های خانگی, بوستر پمپ های آبرسانی و آتش نشانی مورد نیاز را تامین مینماید.

بوستر پمپ های پویاموتور با قیمت مناسب و گارانتی اصل کالا به مشتریان عزیز ارائه میدهد. همچنین پویاموتور انواع بوستر پمپ های سفارشی را ارائه و همچنین نصب می کند. از برندهای برتر بوستر پمپ برند پمپیران می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان پویاموتور تماس حاصل نمایید.

1 دیدگاه برای “بوستر پمپ چیست و چه اجزایی دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همین حالا تماس بگیرید